עורך דין פלילי אלון שליכטר

מקצועיות, אמינות וחתירה לניצחון

ליעוץ ראשוני חייגו

054-6762373

משרד עו’’ד פלילי אלון שליכטר

השאירו כאן פרטים או התקשרו 054-6762373

    חקירה במשטרה – המדריך המלא | עו"ד פלילי אלון שליכטר

    (289)

    לייעוץ מיידי 24/7
    חייגו 054-6762373

    חקירה באזהרה

    חקירה באזהרה מוכרת גם בשמה הנוסף: "חקירה תחת אזהרה". אם זומנת לחקירה באזהרה, דע כי אתה חשוד בפלילים ומדובר בחקירה פלילית לכל דבר ועניין. בהיותך נחקר תחת אזהרה אתה מעיד כחשוד בפלילים, ומשום כך יתכן בהחלט שתושם במעצר על סמך חקירתך והדברים שמסרת במהלכה יוכלו לשמש כבסיס לכתב אישום שיוגש נגדך. בפתח החקירה יהיה חייב החוקר להזהיר אותך ולהודיע לך כי עומדת לך הזכות לשמור על שתיקה ומכאן שמה של החקירה. במקרים אחרים, יכול אדם להיות מזומן לחקירה לצורך מתן עדות – למצוא עצמו נחקר באזהרה אם ימנע מייעוץ משפטי אצל עורך דין מומחה לפלילים והכנה מקדימה לחקירה ושיטות גביית העדות. לשם קבלת הייעוץ והליווי המשפטי המקצועי ביותר, יש לפנות אל משרד עו"ד אלון שליכטר.

    חקירה באזהרה – זומנתי לחקירה במשטרה, כיצד לפעול באופן ראשוני?

    כל אדם יכול למצוא עצמו מזומן לחקירה באזהרה ולכן חשוב לדעת כי לכל נחקר עומדת הזכות לפנות לעורך דין פלילי טרם חקירתו. כדי להימנע ממצב שבו תפליל את עצמך או תיעצר אגב חקירתך, קיימת חשיבות מכרעת לפניה לעורך דין פלילי מומחה. עורך דין פלילי אלון שליכטר עוסק בייצוג חשודים בפלילים וליווי במהלך חקירה באזהרה. עורך דין שליכטר בוחן ראשית את מטרת זימון לקוחו לחקירה ועורך עמו הכנה מקיפה לקראתה כדי להקנות ללקוחו את הכלים ההכרחיים לקראת הצפוי לו על מנת לצלוח את החקירה ולהימנע ממעצר והעמדה לדין.

    חקירה במשטרה – אל תסתכן ופנה לעו"ד פלילי מנוסה

    אם זומנת לחקירה יתכן שמדובר בחקירה באזהרה ולפיכך אתה חשוד לכל דבר ועניין, וחירותך מונחת על הכף. אל תיטול סיכונים שניתן למנוע בשיחה אחת לעורך דין פלילי מומחה שיכול בזכות הידע והניסיון שלו למנוע ממך להעמיק את התסבוכת, גם אם אתה בטוח בחפותך, גם אם הוזמנת כעד ואתה משוכנע שאין לך קשר לחשדות – ברגע תוכל להפוך מעד לחשוד. במה אמורים הדברים? לגורמי החקירה יש דרכים, שיטות ותרגילי חקירה שמטרתם לחלץ ממך גירסה או הודאה, אפילו בלי שתשים לב לכך. כאשר אתה נמנע מייעוץ משפטי פלילי, אתה נמנע מהכנה מוקדמת לחקירה שתקנה לך את היכולת להתמודד איתה בהצלחה ולהימנע מהפללה עצמית.

    "לא עשיתי כלום, למה אני צריך עורך דין בחקירה במשטרה?"

    התשובה שאני עונה לכולם היא אותה התשובה: "אם יש ספק אז אין ספק", דווקא בגלל שאתה מכחיש את המיוחד לך או אם אינך יודע את מטרת זימונך למשטרה, כלומר באיזה סטטוס אתה נחקר, אם בתור עד או בתור חשוד תחת אזהרה, עליך לדעת את זכויותיך טרם ההגעה לחקירה במשטרה, להבין מה זה חקירה במשטרה, מה מותר לך לעשות או מה מומלץ לך לא לעשות, באילו תחבולות חקירה תיתקל ועוד.

    לעתים קרובות, החוקרים ייאפשרו לך לדעת שעבירה התרחשה והם "רק רוצים לשמוע את הצד שלך בסיפור". למרות שבדרך כלל מדובר בטקטיקת חקירה נפוצה. למעשה, המשטרה כבר מאמינה שאתה אשם ובהחלט ייתכן כי כבר יש להם מספיק ראיות כדי לעצור אותך וגם אם אין להם מספיק ראיות למעצר, או אם הם לא מאמינים שאתה אשם נתון זה אינו רלוונטי למעצר או שחרורך.

    בשלב זה, עצם מסירת מידע לחוקר אולי תיתן להם בדיוק מה שהם צריכים כדי להאריך את מעצרך. החוקרים פועלים כדי לבנות תיק נגדך על מנת להעמיד אותך לדין ויש לזכור שמטרת העל של החקירה היא להשיג ממך הודאה בביצוע העבירה.

    לכן, יש דברים שאתה יכול להגיד שיעזרו לך, אבל יש גם כל כך הרבה דברים שאתה יכול להגיד על עצמך שיכולים לפגוע, גם אם אתה לא עשית שום דבר לא בסדר. החוקרים מאומנים בכישורים כדי לגרום לאנשים להודות, לעתים קרובות אפילו מקבלים הודאות מאנשים שלא עשו דבר.

    בנוסף, אם החוקרים מודאגים יתר על המידה ממך, לא מן הנמנע שזה רק בגלל שאין להם מספיק ראיות כנגדך. שוב, בשלב זה, אתה יכול רק לפגוע בעצמך על ידי דיבור עם חוקר, טרם התייעצות עם עו"ד העוסק במשפט הפלילי.

    לחוקרים מותר בעצם לומר משהו שהם מרגישים וזאת על מנת לגרום לך לדבר, הם עשויים לשקר לך על עדויות, מעקב וידאו, הקלטות, טביעות אצבעות, DNA, או כל ראיה אחרת, וזאת על מנת להפחיד אותך ולגרום לך להודות.

    כאשר החוקרים חוקרים אותך, הם מחפשים לבנות תיק ולא ממש עוסקים בשמיעת הצד שלך בסיפור, למרות שזה מה שהם יכולים להגיד לך. כמובן שאין בזה כדי לרמוז כי השוטרים לא עושים עבודה חשובה והכרחית מאוד. החקירות שלהם מועילים בפתרון פשעים יחד עם זאת, לכולם יש זכות חוקתית לשתוק, וצריך לממש אותה במקרים המתאימים וכן הזכות בהיוועצות בעורך דין טרם החקירה במשטרה.

    האם להסכים לבדיקת פוליגרף בחקירה במשטרה?

    הדבר נכון גם אם אתה מתבקש לעשות בדיקת פוליגרף, התוצאות של הבדיקה אינן קבילות בבית המשפט, אומנם הם יכולים לשמש כדי להפוך לשיקול של הקצין הממונה בשחרור או מעצר. יחד עם זאת, אתה אף פעם לא צריך לסמוך על התוצאות של מכונה כדי לקבוע אם אתה הולך להיעצר, העובדה שאתם מתבקשים לעשות בדיקה לא אומרת בהכרח שיש כבר מספיק ראיות כדי להאמין שביצעת את המיוחס לך, ואתה כנראה תיעצר או תשוחרר ללא קשר לתוצאות הבדיקה.

    אם אתה חשוד בעבירה והחוקרים מבקשים לדבר איתך, מומלץ ליצור קשר עם עורך דין פלילי באופן מיידי כדי שיעזור לך בהליך, תמיד הכי טוב שיש מישהו בשלב מוקדם כדי לייעץ לך הזכויות שלך, אומר לך מה אתה צריך לעשות ואיך להגיב כך גם לגבי כל פעולת חקירה.

    כללי האצבע בחקירה במשטרה

    • התייעצו לפני הזימון לחקירה עם עורך דין פלילי.
    • אין לתת שום גרסה טרם הגיע עורך דין לייעץ לכם לפני החקירה
    • אין לדבר אם אף אחד מלבד עורך הדין שלכם בעניין שלגביו זומנתם.
    • לא לחתום על שום מסמך המתעד את החקירה ללא שקראתם אותו לפני כן.
    • לא לדבר עם החוקר או אף אחד אחר גם אם זה מחוץ לחדר החקירות.
    • לא להודות "סתם" כי מבטיחים לכם ללכת הביתה או שייסגר התיק.

    עוד דגשים שחשוב לדעת:

    • החקירה מתועדת, גם באודיו ואף בעבירות מסוימות גם בוידאו לכן הימנעו מתנועת ידיים.
    • החוקרים נוקטים בתחבולת חקירה, לכן יש להייוועץ עם עורך דין על מנת לזהות אותן.
    • שימוש בזכות השתיקה יכולה לשמש גם כנגדם, יש להשתמש בה לאחר התייעצות עם עו"ד.
    • עסקאות עם החוקר בסגנון: "תודה – תשוחרר", לא תודה – תעצר", אינם מומלצות שכן לרוב הן מהוות רק אמצעי לחץ.

    מתי השוטרים רשאים לזמן אדם לחקירה במשטרה?

    ככלל, לכל שוטר יש סמכות רחבה לזמן או לעכב כל אדם לחקירה במשטרה, הן כחשוד בביצוע העבירה והן כעד.

    זימון יזום לחקירה במשטרה מתבצע בדרך כלל באמצעות שיחת טלפון, דואר או במסירה אישית של צו זימון על ידי שוטר. עם קבלת הזימון, מתבקש האדם לסור לתחנת המשטרה במועד ובשעה שימסרו לו, ברוב המקרים, בלא שתפורט לו מטרת הזימון. במידה שהזימון נעשה טלפונית, רשאי האזרח לאמת את תוכן השיחה באמצעות התקשרות חוזרת לתחנת המשטרה, או באמצעות בקשת שליחת הזימון בכתב.

    עיכוב או מעצר לחקירה (כאשר נתפסים "על חם") יכולים להתבצע באופן "פתאומי" ברחוב, ברכב, או בבית, בכפוף לדין, כאשר ישנו חשד סביר לביצוע עבירה בהתאם לנסיבות המקרה. המעצר יכול להיות עם או בלי צו מעצר ועם או בלי צו חיפוש, ועל כל אזרח לציית להוראות. התוצאה של מעצרים או חיפושים לא חוקיים תידון בבית משפט, אשר לא פעם פוסל את ההליך בגלל אי חוקיות זו כאמור.

    באופן כללי, על מנת לערוך חיפוש ברכבכם, בביתכם או על גופכם, דרך המלך היא שהמשטרה תגיע עם צו חיפוש, חתום על ידי שופט. עם זאת, השוטרים רשאים לבצע חיפוש גם ללא צו במידה שיש חשד סביר לביצוע עבירה

    האם ומתי מותר לשוטר לערוך חיפוש ללא צו?

    באופן כללי, על מנת לערוך חיפוש ברכבכם, בביתכם או על גופכם, דרך המלך היא שהמשטרה תגיע עם צו חיפוש, חתום על ידי שופט. עם זאת, השוטרים רשאים לבצע חיפוש גם ללא צו במידה שיש חשד סביר לביצוע עבירה. במקרה כזה, מומלץ לקבל מהשוטר הסבר לפשר החיפוש. לא רבים יודעים, אבל אם יתברר בשלב מאוחר יותר של ההליך הפלילי שהחיפוש לא התבצע כדין, עשויות להיות לכך השלכות עד כדי פסילת הראיות שנאספו באותו חיפוש ואף ביטול של כתב האישום.

    מתי בפועל מתחילה החקירה במשטרה?

    מבחינת האזרח המזומן לחקירה במשטרה, החקירה מתחילה כבר במפגש הראשון עם השוטר בשטח ונמשכת עד לסיומה, לרבות זמני ההמתנה והשיחות ה"לא רשמיות" בתחנה. חשוב להיות ערים לכך, שכל דבר שנאמר, כל הסבר וכל תשובה שניתנת, מתועדים בדרכים שונות, ועלולים לשמש כנגד הנחקר בהמשך ההליך.

    רבים טועים לחשוב שרק מה שיאמרו ישירות לחוקר ישמש לצורך החקירה, כשלמעשה זמן ההמתנה/ שיחת סיגריה ש"לא לפרוטוקול" וכו', מהווים חלק מהחקירה, ובמקרים רבים, החשוד מוקלט ומתועד על ידי אנשים "ממתינים" אחרים ובאמצעים טכנולוגיים שונים. בחלק מהמקרים, בעיקר כאשר מדובר בפשעים חמורים, החשודים גם מצולמים בווידאו, כך שגם לקשר עין ושפת הגוף יכולה להיות השלכה עתידית.

    הזכות להיוועץ בעורך דין בחקירה במשטרה

    לפי סעיף 32(1) וסעיף 34 לחוק (סמכויות אכיפה – מעצרים), תשנ"ו 1996), כל אזרח זכאי להיוועץ עם עורך דין בטרם ימסור פרטים בחקירת המשטרה. מחובתם של השוטרים והחוקרים לעדכן את הנחקר על נושא החקירה והחשדות הקיימים נגדו, להזהירו באשר לשימוש בכל דבר שיאמר ולעדכנו באשר לזכותו להיוועץ בעורך דין. אולם למרבה הצער, בפועל הדברים אינם תמיד כך, והדברים אינם נאמרים בצורה ברורה ומפורשת, אלא "בהגנבה", או כבדרך אגב, על מנת לנסות ולהשיג הודאה מהחשוד. יש לזכור כי ניתן לפנות אל משרדו של עו"ד פלילי אלון שליכטר טרם חקירה במשטרה 24/7 תזכרו כי הגרסה הראשונית שתמסרו היא החשובה ביותר!

    חקירת קטינים במשטרה

    כאשר מדובר בחקירה של קטינים, עומדת להם הזכות ליידוע של הורה או קרוב משפחה בעצם העיכוב לחקירה, אלא אם למשל ההורה מעורב באירוע או שהקטין ביקש שלא להודיע לו. הורים רשאים להיות נוכחים בחקירת הקטין, אך חשוב לדעת כי לעיתים עצם נוכחותם היא כחרב פיפיות, ומשמשת את החוקרים לצורך הפעלת לחץ והבאה להודאה של החשוד.

    מכיוון שלכל פרט קטן יש השלכות על המשך ההליך הפלילי, חשוב להקפיד על זכות היוועצות בעו"ד פלילי ולא למסור שום פרט לפני שמדברים עם עו"ד פלילי לגבי החקירה שלפניכם. נחקרים רבים טועים לחשוב שאין עורך דין שיוכל לייעץ להם, אם עוכבו לחקירה באמצע הלילה, אך זוהי טעות שכן עורכי דין פליליים שמכבדים את עצמם, עובדים 24/7 ויגיעו לתחנה בכל שעה. במידה שאין לחשוד עורך דין, זכותו לקבל שיחת טלפון לאדם קרוב, שאינו מעורב באירוע ולבקש ממנו שיאתר עבורו עורך דין, ובמקביל לא למסור פרטים בטלפון, או לחוקרים, עד להגעתו של עורך הדין – כלומר מומלץ להתייעץ עם עו"ד פלילי טרם החקירה או לשמור על זכות השתיקה עד להגעתו.

    האם ומתי כדאי לשמור על זכות השתיקה בחקירה במשטרה?

    לזכות השתיקה במהלך חקירה במשטרה מספר מקורות מהדין הישראלי, אך מהותה נגזרת מ"טרילמה" הקיימת לחשוד (הודאה, שקר או שתיקה) ולכן נחשבת לזכותו של הנחקר. עם זאת, השימוש בזכות השתיקה עלול לשמש גם כרועץ – הן כחיזוק לראיות התביעה והן כפגיעה במשקל גרסה שתימסר על ידי החשוד בשלבים מאוחרים יותר. לכן מומלץ להשתמש בה רק לאחר התייעצות עם עו"ד פלילי או המתנה לעורך דין.

    בתום החקירה על החוקר להוציא פרוטוקול, להראותו לנחקר ולהחתימו עליו. חשוב לקרוא את הכתוב בעיון רב ובמידה שיש מקום לבצע שינויים, לבקש מהחוקר לבצע שינויים בכתוב

    דגשים נוספים בחקירה במשטרה

    • איסוף מידע – בישראל, בניגוד לארה"ב, עורך הדין אינו רשאי להיות נוכח בחקירה ואינו חשוף לחומר החקירה. מסיבה זו, חשוב שהנחקר ידלה מהחוקרים פרטים רבים ככל הניתן לגבי החשד שכנגדו, מידת המעורבות בה הוא חשוד, הראיות שמצויות בידי החוקרים ועוד.
    • תחבולות חקירה – חשוב להיות מודעים וערניים לטכניקות חקירה שונות ולא "ליפול ברשת" – עסקאות שונות ל"הודאה ושחרור", שיחות "לא רשמיות", הטחת ראיות, הטחת עדים שכנגד, "השוטר הטוב והשוטר הרע" וכדומה.
    • פוליגרף – פוליגרף אמנם לא קביל כראיה בהליך פלילי, אך כן יכול לתת אינדיקציה להארכת מעצר, ובמיוחד משמש את החוקרים כדי לבחון את אמיתות דבריו של הנחקר לגבי הפרטים שמסר. ברוב המקרים אין טעם לא להסכים לבדיקה, אך יש להיוועץ בעורך הדין בכל מקרה לגופו.
    • פרוטוקול החקירה – בתום החקירה על החוקר להוציא פרוטוקול, להראותו לנחקר ולהחתימו עליו. חשוב לקרוא את הכתוב בעיון רב ובמידה שיש מקום לבצע שינויים, לבקש מהחוקר לבצע שינויים בכתוב. אם החוקר לא משנה את הכתוב, חשוב לציין במקום החתימה שאינך מסכים לחתום, מכיוון שהחוקר לא שינה את הפרטים שביקשת.

    עורך דין תעבורה תל אביב

    מה עושים לאחר תום החקירה במשטרה?

    בתום החקירה, הקצין הממונה יכול להחליט על תנאי השחרור – מעצר בית, עירבון כספי, הגעה לתחנה לפי הצורך, או הארכת מעצר והבאה בפני שופט תורן בבית המשפט אשר ידון בהארכת המעצר או השחרור.

    אם הוחלט להשאיר את החשוד במעצר, ככלל, יש להביאו בפני שופט תורן תוך 24 שעות (קטין תוך 12 שעות) ולאפשר לעורך הדין של החשוד לחקור את הטוען המשטרתי לגבי החקירה, להבין את הסיבה שבגינה רוצים להאריך את המעצר ומשימתו העיקרית לשכנע את בית המשפט לשחרר את החשוד, להציע חלופת מעצר, או במידה שלא ניתן לשחרר, לקצר את זמן המעצר ככל שניתן. מכיוון שבשלבים האלו, אין לחשוד אפשרות להיות בקשר עם בני המשפחה, עורך הדין הוא החוט המתווך ותפקידו בין היתר לדאוג לצרכיו, קטנים כגדולים

    בסיום החקירה, אם הוחלט על שחרור או אם שוחררת מהמעצר, חשוב להיוועץ בעורך הדין פלילי לגבי סטטוס התיק ובחינת הגשת בקשה לסגירתו, על מנת שלא יהווה לחשוד מכשול עתידי בדמות רישום בגיליון הפלילי ("תעודת יושר").

    מהן ההשלכות האפשריות של חקירה או חיפוש לא חוקיים?

    הפסיקה הישראלית מתייחסת לפגיעה בזכויות החשוד או הנאשם, כאל הליך לא הוגן, תחת הקטגוריה של טענת הגנה מן הצדק שעיגונה נמצא גם בסעיף 149(10) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982, ולא פעם מבוטלים כתבי אישום בגלל הפרת זכויות עצורים, חיפושים לא חוקיים ומחדלים נוספים שונים שבוצעו במהלך החקירה במשטרה.

    • קבילות ההודאה – כך למשל קבעה הלכת יששכרוב (ע"פ 5121/98 יששכרוב נגד התובע הצבאי הראשי ואח') את הכללים לפסילת ראיות שהתקבלו שלא כדין. במקרה הנ"ל, דן בית המשפט העליון, במקרה של חייל שנחקר על החזקת סמים, מבלי שניתנה לו הזכות להיוועץ בעורך דין לפני החקירה. במהלך החקירה הודה החייל, כי הוא מחזיק בסמים. בשאלת קבילות ההודאה, קבע בית המשפט כי ההודאה והראיה אינן קבילות, אף שהושגה הודאה ונמצאו הסמים וזאת משום שהושגה באמצעים פסולים. למעשה, הלכת יששכרוב יצרה את דוקטרינת הפסילה יחסית, מכוחה מוסמך בית המשפט להורות על פסילתה של ראיה שהושגה בדרכים לא כשרות. הרציונל בסיס הדוקטרינה, הוא המודל המניעתי, המבקש להגן על טוהר ההליך הפלילי ולמנוע שימוש בראיה שיסודה בחטא.
    • קבילות הראיות – דוגמא לפסיקה נוספת היא הלכת בן חיים (רע"פ 10141/09 בן חיים נגד מדינת ישראל), שדנה בסוגיית חוקיות החיפוש, והסתמכה על הלכת יששכרוב לעיל. במקרה זה, הראיות נמצאו אצל החשוד לאחר שנעשה חיפוש אקראי ללא חשד סביר וללא הסכמתו של החשוד שאינו גם בגדר "הסכמה מדעת" ולכן הוחלט לבסוף לפסול את הראיה ולזכות את החשוד.

    במידה ושוחררתם אין זה אומר שנסגר התיק ו/או שלא יוגש כתב אישום, עליכם לפעול על מנת למנוע הגשת כתב אישום ואף במקרים מסוימים סגירת תיק חקירה מחוסר אשמה, ניתן לקרוא בנושא זה במאמר: סגירת תיק פלילי: מה עושים לאחר חקירה במשטרה?

    חקירה במשטרה, גם אם נראה כי המדובר בעניין שולי, הם מקרים המחייבים ייעוץ משפטי של עורך דין העוסק במשפט הפלילי. גם אם מדובר בהוצאה כלכלית, אשר בסופו של יום יכול ויחסוך עלויות משפטיות בהמשך, ומדובר בהליך שעליכם להילחם בחירוף נפש על שמכם הטוב שכן חקירה במשטרה משאירה כתם קשה למחיקה במקרה הטוב, ובמקרה הרע מובילה להגשת כתב אישום בשל חוסר הבנה ולחצים מההליך עצמו.

    במידה וזומנת לחקירת משטרה צרו קשר באופן מיידי 24/7 עם עו"ד פלילי אלון שליכטר, עוסק במשפט פלילי ובעל ניסיון רב בהכנה לחקירה במשטרה!

    לייעוץ מיידי
    חייגו 054-6762373

    כל מי שנחשף בשנים האחרונות לתוכניות תחקירים בישראל, יכול היה לראות כמה פשוט להגיש תלונה פלילית במשטרה נגד כל אחד מאיתנו וכמה מהר חקירה פלילית במשטרה יכולה להפוך לסיוט מתמשך, אשר עלול לשנות את כל חיינו.

    נכון שבמקרים רבים, חקירה במשטרה היא לא דבר מופרך, כלומר ברוב המקרים, המשטרה עושה את עבודתה ואכן עוצרת את האנשים הנכונים, אז גם אם הם נמצאים תחת חקירה משטרתית, יש לכך הצדקה. אך לצערנו, במקרים רבים אנחנו מגלים שאנשים לא נכונים נעצרו ונחקרו, ולא ידעו כיצד להתמודד עם זה.

    זו הסיבה שמהרגע הראשון בו אתם מוזמנים אל חקירה פלילית במשורה, יש לשכור את שירותיו של עו"ד פלילי בתל אביב או בכל מקום אחר, כך עומד לצדכם איש מקצוע מהשורה הראשונה, אשר ידע כיצד לטפל בעניינכם בצורה מקצועית ונכונה, ידע כיצד לעמוד על הזכויות שלכם, לדרוש את שחרורכם המוקדם ובמידת הצורך ייצג אתכם בבית משפט. בשביל להבין מה עו"ד פלילי בתל אביב או בכל מקום אחר עושה, צריך להבין תחילה מה זו בכלל תלונה פלילית במשטרה ומה ההבדל בינה לבין תלונה אזרחית, וכיצד היא יכולה להשפיע עלינו.

    לסיכום מה זו חקירה פלילית במשטרה?

    עולם המשפט מחולק לשני חלקים עיקריים, משפט אזרחי ומשפט פלילי. משפט אזרחי מתייחס לתיקים בין אדם לחברו, בין אדם לחברה, בין חברה לחברה. מדובר במשפטים שהעונש שלהם בדרך כלל הוא כספי, לא עונש שכולל מאסר וכלא, בדרך כלל.

    לעומת זאת, משפט פלילי, הוא כזה שהתובעת היא המדינה גם אם מי שביצע את העבירה הוא אזרח כלפי אזרח, הרי שהמדינה היא זו שמייצגת את אותו קורבן, בשם כל הציבור. הנתבע הוא כאמור, מי שנחשד בביצוע העבירה. במקרה של משפט פלילי, הרי שמנעד העונשים הוא רחב מאוד וכולל בין היתר, גם עונשי מאסר.

    כל אחד יכול להגיש תלונה פלילית במשטרה וזו אמורה לחקור אותה. בשלב מסוים של חקירה פלילית במשטרה, ייקבע האם להמשיך עם החקירה ולקבוע האם יש להגיש כתב אישום או לא, לחילופין, ייתכן ויקבעו שאין אינטרס ציבורי בתיק ולכן אפשר לסגור אותו.

    חקירה משטרתית מתבצעת ברוב המקרים, בליווי פרקליט, זאת בשביל לבחון שאכן יש מספיק ראיות בשביל להגיש כתב אישום. הפרקליט מטרתו לבחון את החומרים שהמשטרה מוצאת ולקבוע האם התיק הזה ראוי שיוגש לבית משפט או לא, האם אפשרי לנצח בתיק או שלא. במידה ולא הוא ייסגר, במידה וכן, אז ההכרעה תהיה בבית משפט. במקרה כזה, יש לשכור את שירותיו של עורך דין פלילי בשביל שייצג אתכם.

    חשוב להסביר, חקירה במשטרה היא דבר מאוד לא נעים ולא פשוט, נכון שאפשר לשמור על זכות השתיקה ונכון שלא כל חקירה מובילה למשפט, אך עדיין, קשה מאוד למנוע מהתקשורת ומגורמים אחרים לדעת שנחקרתם במשטרה ויש לכך השלכות חברתיות, משפחתיות, עסקיות ואחרות. זו אחת הבעיות הגדולות של חקירה פלילית במשטרה, לא משנה מה יהיו התוצאות שלה בסופו של דבר, יש לה השפעה.

    הדרך הטובה להתמודד עם חקירה פלילית במשטרה היא שכירת שירותיו של עו"ד פלילי. לשם כך, אנחנו מזמינים אתכם לשכור את שירותיו של עו"ד אלון שליכטר, עורך דין פלילי מומחה. עו"ד שליכטר ילווה אתכם מהשלבים הראשונים של חקירה פלילית במשטרה, עד למיצוי התהליך, בין אם ייקבע שלא יוגש כתב אישום ובין אם התיק יועבר לבית משפט. זכרו לגרסה הראשונית שאתם מוסרים למשטרה יש משמעות מכרעת!

    לייעוץ מיידי 24/7
    חייגו 054-6762373

    משרד עורך דין פלילי אלון שליכטר מייעץ, מייצג ומלווה משפטית חשודים ונאשמים לאורך כל ההליך הפלילי. החל משלב החשדות וההכנה לחקירה במשטרה, דרך שלבי המעצר והשחרור, שימוע בטרם הגשת כתב אישום, ניהול המשפט הפלילי בתיק העיקרי בערכאות המשפטיות השונות.


    האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

    שאלות נפוצות

    ככלל, במידה ואכן המדובר באדם המציג את עצמו כשוטר ומבקש מכם לסור אל תחנת המשטרה, אכן המדובר בהזמנה לחקירה. ניתן להתקשר אל תחנת המשטרה הרלוונטית בעצמכם על מנת לוודא שאכן כך הדבר. אך כמובן מומלץ ]נייה לעו"ד פלילי טרם מסירת גרסה.

    ברוב המקרים, לא ניתן לדעת באיזה סטאטוס אתה מוזמן למשטרה, כלומר האם אתה נחקר כחשוד תחת אזהרה או בחקירה למתן עדות ("עד"). הרגע בו תדע שאתה חשוד בביצוע של עבירה, הוא כאשר החוקר יאמר לך כי אתה חשוד בעבירה ויזהיר אותך שאינך חייב לומר שום דבר וכן את האפשרות להיוועץ בעורך דין לפני החקירה, ואת הזכות הזו מומלץ מאוד לנצל!.

    החוקרים בתחנה מיומנים ומטרתם היא אחת – שהחשוד יודה בביצוע העבירה. לכן, לרוב הם נוקטים בתחבולות חקירה מגוונות הכוללות, שימוש בהבטחות, איומים במעצר קרובים ופרסום השם שלך ברבים, מדובבים, הקלטות וכדו'.

    העובדה שבחרת לנצל את זכותך להתייעץ עם עו"ד פלילי לפני החקירה, במיוחד אם זאת הפעם הראשונה שאתה נמצא במעמד כזה, הנה הרת גורל ותהיה לה השפעה של ממש על המשך ניהול ההליך הפלילי כנגדך. לכן, הקפצת עו"ד פלילי לתחנה בכל שעה למתן ייעוץ טרם החקירה חשובה מאוד והעובדה שהגיע עו"ד לתת לך ייעוץ מקצועי ומשפטי איננה גורעת ממעמדך.

    שימו לב! ישנה חשיבות רבה לגרסה אותה אתה מוסר לחוקר, שכן היא בעלת משמעות מכרעת לניהול ההליכים כנגדך, הגם אם המדובר לשיטתך או לשיטת החוקר, במקרה "קל ערך", מומלץ לממש את זכות היוועצות בעורך דין לפני החקירה, ואם כבר אתם ממתינים לעו"ד שיגיע אין למסור שום גרסה בזמן ההמתנה.

    במידה ואכן אדם קרוב אליכם נעצר, ככלל הוא יובא בפני שופט מעצרים בבית המשפט באזור בו הוא נחקר, וזאת תוך 24 שעות מרגע מעצרו.

    על מנת להרחיב את הידע בעניין זה ניתן לקרוא את המאמר: חקירה פלילית | חקירה במשטרה | חקירה באזהרה

    לאחר חקירה במשטרה, בחשד לביצוע עבירה, ייפתח לכם תיק חקירה, אשר יופיע ברישומי המשטרה וכן יופיע בתדפיס רישום הפלילי שלכם ('תעודת יושר'), בקטגורית מב"ד (ממתין לבירור דין).

    בשלב זה, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מהתחום הפלילי, על מנת לבחון אפשרות להגשת בקשה לסגירת התיק וזאת בטרם הגשת כתב האישום ו/או סגירת התיק כנגדם אף בעילות של 'חוסר עניין לציבור' או 'חוסר בראיות', אשר למרבה הצער משאירות כתם בתדפיס רישום הפלילי שלכם. על מנת להרחיב את הידע בעניין זה ניתן לקרוא את המאמר: סגירת תיק פלילי: מה עושים לאחר חקירה במשטרה?

    על אף שישנה תחושה בציבור בישראל כי משטרת ישראל נוהגת בסלחנות כלפי משתמשים במריחואנה או בחשיש, מוגשים לא אחת כתבי אישום בגין החזקה ושימוש בסמים לצריכה עצמית.

    יחד עם זאת, לא אחת על פי הפסיקה בישראל, בוטלו מספר רב של כתבי אישום בגין החזקה ושימוש בסמים גם כאשר היה מדובר בכמויות מעבר לצריכה העצמית, וגם שהמדובר בסמים מסוג קוקאין, LSD וכדו', וזאת בעיקר בשל אי חוקיות החיפוש שבה נקטה המשטרה.

    לכן, במידה ונתפסת עם סמים לצריכה עצמית או שלא לצריכה עצמית, יש להיוועץ בעורך דין מהתחום הפלילי, אשר שולט ברזי המשפט הפלילי, על מנת שייבחן את התיק לעומקו.

    על מנת להרחיב את הידע בעניין זה ניתן לקרוא את המאמר: נתפסתי עם מריחואנה – מדריך ל"משתמש"

    האיסור הפלילי על פי חוק העונשין, הינה החזקתו, כלומר, ככלל עצם שימוש או החזקת סכין מחוץ לבית או חצרים הינה עבירה פלילית.

    בתי המשפט מתייחסים בחומרה רבה לעבירה מסוג זה ואף ניתן לראות כי גם המחוקק הביע את דעתו בעניין זה, בכך שדין מחזיק סכין שלא כדין הינו מאסר עד 5 שנים.

    יחד עם זאת, ישנם מקרים כי גם החזקת סכין מחוץ לבית או החצרים נחשבה להחזקה כשרה, ועל כן לא מהווה עבירה פלילית, ועל כן יש לבחון כל מקרה לגופו.

    כמו כן, בתי המשפט ביטלו כתבי אישום בעבירה זו, בעיקר מהטעמים של חיפוש לא חוקי ומחדלי חקירה חמורים אשר מהווים פגיעה ביסודות ההליך ההוגן.

    על כן, מומלץ להיוועץ בעורך דין מהתחום הפלילי באם המדובר בחקירה פלילית, כתב אישום או "עסקאות" עם התביעה טרם ביצוע כל פעולה.

    על מנת להרחיב את הידע בעניין זה ניתן לקרוא את המאמר: נאשם זוכה מעבירה של החזקת סכין

    אודות המשרד

    המשרד מייצג באופן יום-יומי עשרות לקוחות בכל הארץ בדין הפלילי והתעבורה, דבר המקנה ניסיון מעשי מול מגוון גורמים. כל תיק שמגיע למשרד נבחן בצורה קפדנית ומדוקדקת, תוך סדר פעולות מיוחד שהוקם לאחר ניסיון רב, דבר המבטיח ייצוג מקצועי מבחינת קבלת כל החומר הרלוונטי, פסיקה רלוונטית למקרה הספציפי, איתור מומחים, בדיקת קווי הגנה אפשריים, הליכי שיקום ועוד.

     

     

     

    ממליצים עלינו

     

    חקירה במשטרה

    חקירה במשטרה תיפתח בדרך כלל על רקע תלונה שהוגשה לפניה או על סמך מידע שהגיע לידיה ונוגע לחשד לביצוע מעשה או מעשים פליליים. חלק מהחקירות גלויות וחלקן סמויות, וגם משום כך קיימת חשיבות להקדים פניה לעורך דין פלילי על מנת להימנע מהפללה עצמית, כתב אישום והעמדה לדין שיביאו לגזירת עונשי מאסר ארוכים. למשטרת ישראל ישנה סמכות לעצור אדם לצורכי חקירה למשך תקופה קצובה שנקראת "מעצר ימים" במהלכו יישמו גורמי החקירה שיטות ותרגילי חקירה שונים ומתוחכמים. ייעוץ והכנה מוקדמים לקראת שלבי החקירה משקפים לנחקר את הצפוי לו בחקירתו ואת זכויותיו במהלכה ומקנים לו כלים להתמודדות עם שאלות החוקרים לגבי החשדות המיוחסים לו. ייעוץ משפטי טרם החקירה מקנה לנחקר יתרון משמעותי גם משום שהוא מקנה לו היכרות מוקדמת עם האמצעים של גורמי החקירה לחלץ ממנו גרסה או לעודדו להודות במיוחס לו, ולהימנע מכך. לשם קבלת מענה משפטי מקצועי בתחום זה, יש לפנות אל משרד עו"ד אלון שליכטר.

    חקירה במשטרה – איך להתמודד איתה?

    חקירה במשטרה היא "נקודת אל-חזור" בכל הנוגע להתמשכות ההליכים בעניינו של הנחקר והמידע שימסור במסגרתה עלול לבסס את החשדות המיוחסים לו ואף לשמש בסיס לכתב אישום בעבירות חמורות יותר מאלה שהיוו בסיס לחקירה. פגישה עם עורך דין פלילי וייעוץ מקצועי היא מהותית, שכן היא מאפשרת לקעקע ולסתום את הגולל מעל לחשדות המבססים את פתיחת החקירה ולהימנע מכתב אישום והעמדה לדין. צליחת החקירה תאפשר בניית מערך הגנתי מבוסס והקלה משמעותית של גזר הדין בזכות ניהול משפטי מקצועי ונבון.

    עורך דין חקירה במשטרה

    חקירה באזהרה מוכרת גם בשמה הנוסף: "חקירה תחת אזהרה". אם זומנת לחקירה באזהרה, דע כי אתה חשוד בפלילים ומדובר בחקירה פלילית לכל דבר ועניין. בהיותך נחקר תחת אזהרה אתה מעיד כחשוד בפלילים, ומשום כך יתכן בהחלט שתושם במעצר על סמך חקירתך והדברים שמסרת במהלכה יוכלו לשמש כבסיס לכתב אישום שיוגש נגדך. בפתח החקירה יהיה חייב החוקר להזהיר אותך ולהודיע לך כי עומדת לך הזכות לשמור על שתיקה ומכאן שמה של החקירה. במקרים אחרים, יכול אדם להיות מזומן לחקירה לצורך מתן עדות – למצוא עצמו נחקר באזהרה אם ימנע מייעוץ משפטי אצל עורך דין בתחום הפלילים, הכנה מקדימה לחקירה ומשיטות גביית העדות. לשם קבלת הייעוץ והליווי המשפטי המקצועי ביותר, יש לפנות אל משרד עו"ד אלון שליכטר.

    חקירה באזהרה – זומנתי לחקירה, כיצד לפעול באופן ראשוני?

    כל אדם יכול למצוא עצמו מזומן לחקירה באזהרה ולכן חשוב לדעת כי לכל נחקר עומדת הזכות לפנות לעורך דין פלילי טרם חקירתו. כדי להימנע ממצב שבו תפליל את עצמך או תיעצר אגב חקירתך, קיימת חשיבות מכרעת לפניה לעורך דין פלילי מנוסה. עורך דין פלילי אלון שליכטר עוסק בייצוג חשודים בפלילים וליווי במהלך חקירה באזהרה. עורך דין שליכטר בוחן ראשית את מטרת זימון לקוחו לחקירה ועורך עמו הכנה מקיפה לקראתה כדי להקנות ללקוחו את הכלים ההכרחיים לקראת הצפוי לו על מנת לצלוח את החקירה ולהימנע ממעצר והעמדה לדין.

    חקירה באזהרה מהי?

    חקירה באזהרה היא הליך המתבצע כנגד אדם החשוד בעבירה פלילית. כשמו של ההליך כן הוא, והחקירה באזהרה מתבצעת תוך הצגת מלוא החשדות עבור האדם המזומן לחקירה במשטרה. לא פעם אנו עדים לפרסומים בתקשורת על-פיהם אדם זומן לחקירה תחת אזהרה. האם אותה חקירה זהה במעמדה לחקירה רגילה במשטרה? עו"ד אלון שליכטר כאן בכדי לקבל מענה משפטי מקצועי.

    מה חקירה באזהרה כוללת?

    החקירה היא חקירה לכל דבר ועניין, ועל כן אין הבדלים בהליך בו הנחקר מתושאל אודות מעשיו השונים. חשוב להיוועץ עם עורך דין פלילי טרם ההתייצבות בתחנת המשטרה, שכן מדובר באיסוף ראיות לכל דבר ועניין. נושא זה מוביל אותנו לכך שכאשר הנחקר מתייצב בתחנת המשטרה, יש להזהירו מראש וליידע אותו במלוא זכויותיו.

    לצד הצגת החשדות המיוחסים אליו והבהרת מטרת החקירה לבירור פרטי האירוע, על רשויות החוק ליידע את הנחקר כי כל דבר שייאמר בחדר החקירות עלול לשמש כראיה להגשת כתב אישום.

    ייעוץ עם עו"ד פלילי יאפשר לנחקר לא רק לכלכל את צעדיו בצורה נכונה, אלא גם להגיע אל החקירה תוך שהוא מודע למלוא זכויותיו. כמו כן, טרם החקירה, יובהר לחשוד כי באפשרותו לשמור על זכות השתיקה, אך בו בזמן גם על ההשלכות של שימוש בזכות זו. כמו כן, תימסר לו הודעה כי באפשרותו להתייעץ עם עורך דין. דעו כי במהלך חקירות לא פעם תשמעו טיפים כמו "זה רק תהליך קצר וסיימנו". לעולם אל תוותרו על ייעוץ מקדים של איש מקצוע. חקירה היא איננה דבר שניתן להפחית ממשמעותו.

    חקירה באזהרה – מה חשוב לזכור?

    ליווי נכון ומקצועי על ידי עורך דין פלילי מיומן ומנוסה כבר בשלבים המוקדמים יכול לחרוץ גורלות. אם קרה לך "הגרוע מכל" וזומנת לחקירה "תמימה" במשטרה, אל תקל בכך ראש. ייתכן ומדובר בחקירה תחת אזהרה. מסירת גרסה מבלי להתייעץ עם עורך דין פלילי מנוסה קודם לכן, מבלי לתכנן כמה מהלכים קדימה ולצפות את העלול להתרחש, היא בפירוש חוסר אחריות ונטילת הימור מסוכן. אנו מזמינים אותכם להסתייע בשירותיו של עו"ד אלון שליכטר, בעל שנים רבות של ניסיון בתחום הפלילי.

    כל מה שצריך לדעת על חקירה במשטרה

    חקירה במשטרה מתרחשת מדי יום, מדי יום אנשים מוצאים את עצמם נקראים לתחנת משטרה, קרובה או רחוקה, לצורך מתן עדות או לצורך קיום החקירה במשטרה. מטרתו של עו"ד אלון שליכטר במאמר זה היא לעשות סדר עבור אזרחים מן השורה, אשר יום בהיר אחד מצלצלים אליהם חוקר או חוקרת ודורשים מהם להגיע לתחנת משטרה, כמעט מבלי שנמסרו להם פרטים כלשהם על הצפוי להם בתחנה.

    חקירה במשטרה – כשאדם נקרא אדם למשטרה קיימות שתי אפשרויות:

    1. גביית עדות ממנו. ב. חקירה שלו באזהרה.

    כאשר מדובר בגביית עדות, אותו אדם שזומן, זומן מאחר שנמצא קשור באופן כלשהו, גם אם עקיף ולעיתים אף בלא ידיעתו, למעשה שחקירתו מתנהלת כרגע במשטרה. במילים אחרות, נדרשת גביית עדותו של האדם לצורך הבהרת פרט כלשהו בחקירה, והוא אינו חשוד בביצוע מעשה פלילי כלשהו. עם זאת, העובדה שהוא מזומן לעדות ולא לחקירה היא מצב הפיך – ניתן, במהלך גביית עדות מאדם, להחליט כי לאור דברים שמסר כרגע בעדותו, להכריז עליו כחשוד בביצוע עבירה כלשהי.

    באותו רגע ממש בו הוכרזתם כחשודים, תהפוך הסיטואציה ממצב תמים של דיווח, לחקירה באזהרה. כאשר מדובר בחקירה במשטרה באזהרה, יוזהר האדם לגבי החשדות בעניינו, בטרם תתחיל החקירה בפועל. כל חשוד שהוא, כאשר הוא נחקר במשטרה, עליו להיחקר באזהרה, על מנת שהחקירה תוכל לשמש כראיה כשרה בבית המשפט. כלומר, אם לא הוזהר הנחקר, אסור לו להיחקר, ומותר רק לגבות עדות ממנו שאין בה כדי להפלילו.

    חקירה במשטרה – סיטואציה חדשה ומלחיצה

    לרבים מאיתנו, גורמת הסיטואציה החדשה והמלחיצה לאנשים המצויים בה להתנהג באופן בלתי הגיוני, ולספר דברים שלא היו ולא נבראו. זהו מצב שניתן להימנע ממנו אם מתייעצים עם עורך דין המתמחה במשפט פלילי בטרם תחילת החקירה. עורך דין אלון שליכטר מציג גישה אמפתית ללקוחותיו תוך כדי ייצוג הוגן ומקצועי. מטרתו היא שהנחקר לא יציג חולשה, וידע בדיוק כיצד לענות לשאלות החוקרים. נקלעתם לזימון חקירה במשטרה? ראשית כל פנו אלינו, ואנו נדאג לכוון אתכם באופן הטוב ביותר.

    חקירה משטרתית

    חקירה משטרתית היא סוגיה הדורשת היערכות. זומנת לחקירה במשטרה? גם אם אתה נקי מכל רבב, ובטוח שאינך אשם בכל עבירה פלילית, הדבר הראשון שכדאי לך לעשות הוא לפנות לעורך דין פלילי עוד בטרם תגיע למשטרה לצורך החקירה. חקירה במשטרה אינה עניין של מה בכך, וכל נחקר זקוק להנחיה ויעוץ של עורך דין מנוסה. הכירו את עו"ד אלון שליכטר, הועסק מזה שנים רבות בעניינים פליליים.

    עו"ד אלון שליכטר – המפתח שלך להתמודדות עם החקירה

    גם אם ההחלטה לזמנך לחקירה תמוהה בעיניך ואתה משוכנע שתגיש לחוקרים את גרסתך בצורה נהדרת – דע כי אתה מתמודד עם פרוצדורה מורכבת וממושכת ואף מבלי שתשים לב תסתבך ותזדקק למהלכים משפטיים מורכבים אף יותר לתיקון הנזקים שנוצרו כתוצאה מפעולות החקירה. טרם חקירתך עומדת לך הזכות החוקתית להיוועץ בעו"ד פלילי – ממש אותה כך שעורך הדין המייצג אותך יערוך עמך הכנה יסודית מקדימה, יתלווה אליך ויעמוד על כך שזכויותיך נשמרות במלואן במהלכה ולא יופעלו עליך שיטות חקירה פסולות.

    חקירה באזהרה – אל תסתכן ופנה למומחה

    אם זומנת לחקירה יתכן שמדובר בחקירה באזהרה ולפיכך אתה חשוד לכל דבר ועניין, וחירותך מונחת על הכף. אל תיטול סיכונים שניתן למנוע בשיחה אחת לעורך דין פלילי שיכול בזכות הידע והניסיון שלו למנוע ממך להעמיק את התסבוכת, גם אם אתה בטוח בחפותך, גם אם הוזמנת כעד ואתה משוכנע שאין לך קשר לחשדות – ברגע תוכל להפוך מעד לחשוד. במה אמורים הדברים? לגורמי החקירה יש דרכים, שיטות ותרגילי חקירה שמטרתם לחלץ ממך גרסה או הודאה, אפילו בלי שתשים לב לכך. כאשר אתה נמנע מייעוץ משפטי פלילי, אתה נמנע מהכנה מוקדמת לחקירה שתקנה לך את היכולת להתמודד איתה בהצלחה ולהימנע מהפללה עצמית.

    חקירה משטרתית – חשיבותו של הייעוץ המשפטי

    אחת הטעויות הנפוצות ביותר בקרב נחקרים, היא ההנחה כי הם אינם זקוקים לייצוג משפטי במסגרת החקירה. הלך המחשבה המוביל אותם לכך הוא כי אם הם חפים מפשע, אזי האמת תצא לאור ואם הם ביצעו את המעשה המיוחס להם, אזי, כל עוד יזהרו בלשונם בפני החוקרים, לא ייגרם להם כל נזק. בעולם אידיאלי, יש בדברים הללו טעם רב, אולם המציאות שונה לגמרי. חקירה משטרתית מתנהלת במטרה למצוא עדויות הקושרות את הנחקר למעשה המיוחס לו ובין היתר, לגרום לנחקר להפללה עצמית, והתחלת תהליך משפט פלילי עד להרשאת הנאשם.

    חוקרי המשטרה הם מיומנים מאוד ומסוגלים בקלות יתרה להפיל את הנחקר בלשונו מבלי שהתכוון לכך, ומכאן ועד העמדה לדין פלילי המרחק קצר. משום זאת, ישנה חשיבות רבה מאוד לקבלת ליווי משפטי במסגרת חקירה משטרתית. עורך הדין יסביר לנחקר כיצד עליו להתנהל בחקירה ועל מה להשיב, ידאג לשמירת זכויות הנחקר לאורך החקירה ויעשה את המיטב כדי להביא לסגירת תיק החקירה ללא הגשת כתב אישום, ובמידת הצורך – יסייע בביטול כתב האישום  ובנוסף לסגירת התיק.

    הגנה על זכויותיך בעת חקירה משטרתית

    צוות משרד עורכי הדין בניהולו של עו"ד אלון שליכטר, פועל במקצועיות ומסירות על מנת ולהגן על זכויותייך. המשרד מונה צוות אנשים מוכשר וייחודי המתורגל בחשיבה “מחוץ לקופסה” למציאת פתרונות מקוריים ופועל תמיד למען לקוחותיו ללא מורא ובנאמנות, תוך לחימה עיקשת, רציפה ובלתי מתפשרת במנגנונים השונים עד לכיבוש היעד לשביעות רצון המטופל. פנו עוד היום אל משרדנו ואנו נעמוד לשירותכם עד להשגת המטרות.

    054-6762373 WhatsApp