נעצרתי – מה עושים עכשיו?
משרד עו"ד פלילי אלון שליכטר, מייצג ומלווה חשודים בהליכי המעצר בפני בית המשפט, לרבות: מעצר ימים, מעצר עד תום ההליכים, עררים על מעצרים ובקשות פלילות שונות.
לייעוץ מיידי
חייגו 054-6762373
כל מי שראה פעם תוכניות טלוויזיה או סרטים על משטרה ובתי משפט, מכירים את הפרוצדורה, ברגע שהמשטרה מחליטה לעצור חשוד על ביצוע עבירה מסוימת, היא כולאת אותו בבית מעצר, אז היא צריכה להוכיח לבית משפט שיש סיבה למעצר, לצרכי חקירה, מסוכנות וחשש משיבוש או לאפשר שחרור של העצור בתנאים לרבות מעצר בית, שחרור בערבות הרחקה ועוד. בשלב הבא, אם היא מחליטה להגיש נגדו כתב אישום, אז יתנהל הליך פלילי בבית המשפט אשר ייקבע האם הוא אשם או לא.
המצב איננו שונה במציאות, מה שאולי שונה זה האופן בו בית המעצר בנוי. אין ספק שבתי מעצר נמצאים בתנאים לא טובים וזה לא נעים להגיע אליהם. לכן ברוב המקרים, עצירים בבתי מעצר לא אמורים להישאר שם זמן רב. כאן נכנס לתפקידו עורך דין מעצרים אשר מטרתו לשחרר את הלקוח שלו כמה שיותר מהר ממעצר ולהחזיר אותו הביתה.
למעצר של אדם וכליאתו בבית מעצר יש מטרות שונות, החל מכך שלא יברח מהארץ, שלא ישבש הליכי משפט, לא יפגע בעדים או בגורמים אחרים שיכולים להביא להרשעתו בבית משפט, וכן יש חשש שהוא ינסה לפעול בצורות שונות להשלים את המטרות הפליליות שלו. מצד שני, גם למי שנעצר, יש זכויות ולכן לא תמיד המשטרה יכולה לקבל ימי מעצר או מעצר עד תום ההליכים כפי שהיא רוצה, שכן בית המשפט מכיר בכך שלא כל מקרה מחייב מעצר שכזה.
מה תפקידו של עו"ד מעצרים?
עורך דין מעצרים, הוא מי שעובד מול עצירים שנעצרו בחשד לביצוע עבירות פליליות מסוגים שונים. לרוב הם ימשיכו איתם גם לאחר מכן, כלומר בעת קיום המשפט, ישנה חשיבות על שמירת רציפות הייצוג על מנת לשמר ולפתח את האמון בין עו"ד המעצרים לבין הלקוח.
עו"ד מעצרים צריך לוודא שהמשטרה מקיימת את החוק ככתובו וכלשונו. גם המשטרה לא יכולה לעצור אדם מעבר ל-24 שעות (מעצר ראשוני) אלא אם כן היא מגישה בקשה מנומקת לבית משפט מדוע יש להאריך את המעצר ואכן היא מקבלת אישור לכך. עו"ד מעצרים מנוסה, יוכיח לבית משפט שניתן להמשיך בחקירה ללא צורך בהמשך המעצר של העצור או לחילופין, הוא ינסה להוכיח שהמשטרה טעתה בזיהוי החשוד והלקוח שלו כלל לא ביצע או היה שותף לביצוע העבירה.
על כל פנים, עו"ד מעצרים בשלב זה, ינסה להוכיח כל העת שהמשטרה פועלת בניגוד לחוק, ושאין הצדקה להמשך המעצר. כמו כן הוא ידאג שהלקוח שלו מקבל את כל הזכויות המגיעות לו כעציר.
באופן עקרוני, אחרי מעצר של 24 שעות, המשטרה יכול לדרוש הארכת מעצר ל-15 יום, ולאחר מכן היא יכולה להמשיך ולדרוש הארכת מעצר, בכל פעם תקופה של 30 יום. במקרים מורכבים אפשר גם לדרוש דרך היועץ המשפטי לממשלה מעצר של 75 יום ובית המשפט העליון יכול לאפשר גם מעצר ל-90 יום.
חשוב לציין, מאחר ומעצר הוא שלב לפני כתב אישום, הרי עו"ד מעצרים יודע שאין המדובר במקדמה על חשבון העונש, ועל כן יעמוד על שחרורו או לחילופין לקיצור הימים בצורה משמעותית.
אם אתם רוצים לדעת עוד על תפקידו על עו"ד שחרור ממעצר, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר, משרדו של עו"ד אלון שליכטר עומד כאן לרשותם. עו"ד שליכטר הוא עורך דין מעצרים בת"א אשר מייצג עצירים שחשודים בעבירות שונות. אתם מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לעמוד לרשותכם.