עורך דין פלילי אלון שליכטר

מקצועיות, אמינות וחתירה לניצחון

ליעוץ ראשוני חייגו

054-6762373

משרד עו’’ד פלילי אלון שליכטר

השאירו כאן פרטים או התקשרו 054-6762373

    נהיגה בפסילה

    (3)

    לייעוץ מיידי 24/7
    חייגו 054-6762373

     

    רישיונכם נפסל? מובן שמדובר בעונש שיוצר מצב דברים מתסכל במיוחד עבור מי שהרכב משמש אותו לצורכי עבודה או מקל עליו את הניידות. ובכל זאת – אם תתעלמו מכך ותתפסו נוהגים בתוך תקופת הפסילה במקום להפקיד את רישיונכם בבית המשפט, תועמדו לדין באשמת ביצוע אחת העבירות החמורות בפקודת התעבורה ותיענשו בהתאם – מקנסות כבדים דרך פסילת הרישיון למשך שנתיים ועד עונשי מאסר בפועל ועבודות שירות. במקרה של נהיגה בזמן פסילה, יש לקבל ייעוץ משפטי משרד עו"ד אלון שליכטר.

    נהיגה בזמן פסילה – מהי הענישה?

    נהג שרישיונו נפסל וקיבל על כך הודעה רשמית ובכל זאת נוהג ברכב בתוך התקופה שנקצבה לפסילה, עובר עבירה חמורה של נהיגה בזמן פסילה. גם אם נהגתם למופת ולא עברתם עבירה נוספת, בעצם העובדה שהפרתם צו מנהלי או שיפוטי, אתם מפגינים זלזול בסמכויות האכיפה ובבית המשפט וזוהי הרי עבירה עצמאית חמורה שנושאת עונשים קשים. חומרת הענישה הננקטת כלפי העוברים עבירה של נהיגה בזמן פסילה מגלמת את יחס בתי המשפט כלפי מי שהפר צו שיפוטי ברגל גסה, ומטילה בהתאם עונש מירבי של 3 שנות מאסר בפועל בהתאם לסעיף 67 לפקודת התעבורה.

     

    שיתוף פעולה עם עורך דין מנוסה ומקצועי

    משטרת ישראל עושה כל שלאיל ידה על מנת למנוע מנהגים שרשיונם נפסל לנהוג בתוך תקופת הפסילה, בין היתר בהצבת מארבים ללכידתם. שימו לב – נהג שנתפס נוהג בזמן פסילה עלול להישאר נתון במעצר מיד עם הגשת כתב אישום ועד תום ההליכים המשפטיים בעניינו, וגם משום כך קיימת חשיבות מכרעת לפנות לעורך דין תעבורה ללא דיחוי כדי להימנע ממעצרים ממושכים ועונשי מאסר בפועל.

    עורך דין מומחה לדיני תעבורה יבחן את הראיות ונסיבות ביצוע העבירה ויפעל לצמצום הענישה במקרים של נהיגה בזמן פסילה, בין היתר באמצעות הבאת טיעונים בפני בית המשפט שיש בהם כדי לשכנעו להמיר את עונש המאסר בפועל בעונש מאסר על תנאי. מדובר אמנם בעבירה שבתי המשפט נוהגים להפעיל כנגדה סנקציות משמעותיות, אולם כאשר פועל למענכם עורך דין תעבורה מנוסה שמבצע את המהלכים הנכונים בנסיבות – ניתן להביא להקלה משמעותית של הסנקציות ולעיתים אף לבטל את כתב האישום.

     

    על הכותב: עו"ד אלון שליכטר עוסק במשפט הפלילי ודיני התעבורה, בעל ניסיון, ידע ומקצועיות בתחומים אלו. כמו כן, עו"ד אלון שליכטר פועל עבור כל תיק בבניית אסטרטגיה באופן אישי כ"מעשה חייט" וזאת על פי נסיבות התיק והנסיבות האישיות. בנוסף, עו"ד אלון שליכטר, פועל עבור כל לקוח בנאמנות מלאה, דיסקרטיות ונחישות וזאת על מנת להביא לתוצאה הטובה ביותר!


    האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

    אודות המשרד

    המשרד מייצג באופן יום-יומי עשרות לקוחות בכל הארץ בדין הפלילי והתעבורה, דבר המקנה ניסיון מעשי מול מגוון גורמים. כל תיק שמגיע למשרד נבחן בצורה קפדנית ומדוקדקת, תוך סדר פעולות מיוחד שהוקם לאחר ניסיון רב, דבר המבטיח ייצוג מקצועי מבחינת קבלת כל החומר הרלוונטי, פסיקה רלוונטית למקרה הספציפי, איתור מומחים, בדיקת קווי הגנה אפשריים, הליכי שיקום ועוד.

     

     

     

    ממליצים עלינו

     

    נהיגה בזמן פסילה – המסגרת הנורמטיבית

    עבירה של נהיגה בזמן פסילה, מוגדרת בסעיף 67 לפקודת התעבורה:

    “מי שהודע לו שנפסל מקבל או מהחזיק רשיון נהיגה, וכל עוד הפסילה בתקפה הוא נוהג ברכב שנהיגתו אסורה בלי רשיון לפי פקודה זו, או מי שנוהג בניגוד לתנאים שנוספו ברשיונו כל עוד הם בתקפם, או מי שהודע לו כי נפסל מהחזיק ברשיון רכב וכל עוד הפסילה בתקפה הוא משתמש באותו רכב או מרשה להשתמש בו או מי שנהג או הרשה לאחר לנהוג ברכב בניגוד להודעת איסור שימוש או צו איסור שימוש, דינו – מאסר שלוש שנים או קנס מאה אלף לירות, או שני הענשים כאחד”

    במילים אחרות, אדם אשר נפסל מלקבל ומלהחזיק רישיון נהיגה, והודיעו לו באופן רשמי על דבר הפסילה, ולמרות זאת, נוהג ברכב, עובר עבירה של נהיגה בזמן פסילה.

    במקרים רבים, קל להוכיח את כל הרכיבים לעיל, אך ישנם מקרים סבוכים יותר בהם הנהג לא נכח במשפטו או שלא הודע לו דבר הפסילה, או מקרים אחרים בהם יש צורך בחישובי פסילה או עיכובי ביצוע של עונש הפסילה.

    נהיגה בזמן פסילה

    נהיגה בזמן פסילה נחשבת היום לאחת מעבירות התעבורה החמורות בדיני התעבורה, וזאת כאשר לרוב לא נלווה כל אלמנט של סיכון למשתמשי הדרך. הכירו את עו"ד אלון שליכטר: עורך דין תעבורה מנוסה הבקיא בתחום של נהיגה בזמן קיומה של פסילה, יודע כיצד למקסם את הסיכויים על מנת להגיע לתוצאה המשפטית הכי טוב עבורכם.

    צמצום הפגיעה וסיוע מקצועי במקרה של קבלת כתב אישום בגין נהיגה בזמן פסילה

    בכל מקרה של קבלת כתב אישום בגין נהיגה בזמן פסילה, יש צורך דחוף להתייעץ עם עורך דין המומחה לתחום התעבורה. מניסיוננו התייצבות למשפט בגין נהיגה בזמן פסילה, עם עורך דין למשפט וכמובן למשא ומתן מול התביעה, תשפר את הסיכוי לצמצם את הפגיעה ברישיון הנהיגה או אפילו במניעת מעצר או מאסר וזה מה שחשוב. לכן, במידה ונקלעתם למצב בו אתם צריכים סיוע בגין עבירת תנועה זו, צרו קשר עוד היום עם משרד עורכי הדין בניהולו של עו"ד אלון שליכטר ואנו נדאג לייצג אתכם באופן הגון ומקצועי תוך כדי צמצום הענישה ככל הניתן.

    עורך דין נהיגה בפסילה

    פסילת רישיון לנהג בלתי מורשה היא פסילה אוטומטית. שוטר אשר נתקל באדם המבצע נהיגה בזמן פסילה רשאי לעצור אותו באותו רגע, לפסול את רישיונו במידה ויחדש אותו בעתיד ולעכב את רכבו במשך חודש ימים ללא היכולת לשחררו. נעצרתם על נהיגה בזמן פסילה או נהיגה ללא רישיון? אל תאבדו תקווה! צרו קשר עם משרד עורכי הדין בניהולו של עו"ד אלון שליכטר עוד היום או השאירו פרטים, ונחזור אליכם עם מידע נוסף ופתרונות אפשריים.

    נהג שלא מודע לכך שהוא בפסילה

    ישנם מצבים מסוימים בהם הנהג לא מודע לכך שרישיונו פסול, למשל אם לא התוודע להודעת משרד הרישוי או שנקבעה לו פסילה בבית המשפט שלא בנוכחותו. במצבים כאלו, בהם התביעה כשלה מלהוכיח שהנהג אכן עודכן בדבר הפסילה שלו, או כאשר הוא מצליח להטיל ספק בכך, יסודות העבירה של נהיגה בזמן פסילה עשויים לא לחול על המקרה.

    נהיגה בזמן פסילה על פי פקודת התעבורה

    על פי פקודת התעבורה, נהג שהתבשר כי רישיון הנהיגה שלו נפסל, או שנוהג בשונה מהתנאים הקבועים ברישיון שלו, צפוי לקובל עונש מאסר של שלוש שנים, קנס ולעתים אף לאבד את הרישיון לצמיתות.

    ישנם מספר סוגים של פסילות רישיון:

    1. פסילה על ידי קצין משטרה – זוהי פסילה משטרתית שנקבעת לאחר שנהג ביצע עבירות תעבורה.
    2. פסילה על ידי בית משפט – זוהי פסילה הנקבעת עד לתום ההליכים, כעונש על עבירת תעבורה אחרת, עבירות סמים או כל עבירה פלילית שהרכב שימש לביצועה.
    3. פסילה על ידי משרד הרישוי – זוהי פסילה שנקבעת לאחר צבירה של מספר מסוים של נקודות או מסיבות רפואיות על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

    עונש על נהיגה בפסילה

    נהיגה בזמן פסילה הינה אחת מעבירות התעבורה כי חמורות שקיימות בדיני התעבורה. הנחת היסוד היא שכל אדם שנהג ברכבו למרות שנפסל לו הרישיון, בין אם על ידי קצין משטרה, בית המשפט או משרד הרישוי, מהווה סכנה על הכביש. על כן, החוק לא מבדיל בין סוגי הפסילות השונות, והענישה הנגזרת היא זהה. אדם שנאשם בעבירת נהיגה בזמן פסילה עשוי להיחשף לעונשים כבדים, שהחמור מביניהם הוא מאסר.

    מהו העונש הניתן על נהיגה בזמן פסילה?

    כאמור, העונשים יכולים להיות קנס, מאסר ושלילת רישיון הנהיגה לצמיתות. אנשים בעלי עבר פלילי עשיר או לחלופין מי שמתנהלות כנגדו הרשעות נוספות במקביל לפסילה, יהיה חשוף יותר לעונשי מאסר. כל מקרה הינו לגופו, ולכן העונש ניתן בהתחשב בנסיבות של האירוע, בהשלכות ובחומרת המקרה.

    עו"ד אלון שליכטר, הוא אחד מעורכי הדין המובילים בתחום. פסילה היא לא ענין של מה בכך, עו"ד שליכטר הוא עו"ד פלילי עתיר ניסיון וישמח לעמוד לרשותכם.

    054-6762373 WhatsApp