חשודים בהתנהלות לא תקנית באוניברסיטה? הכירו את זכויותיכם
אוניברסיטאות ומוסדות אקדמיים בכלל הם מסגרת שיש בה כללים המפורטים בתקנון המוסד, כללים שעל כל סטודנט לעמוד בהם. הדבר כמובן הגיוני. הרבה מאוד עומד כאן על הפרק. המוסד האקדמי מוציא אדם כשיש לו תעודה המוכיחה שעבר את כל ההכשרה הנדרשת לעסוק במקצוע והוא מוכן לעבור מבחנים חיצוניים או להתחיל לעסוק במקצוע בפועל. לכן, התנהלות לא תקנית של סטודנט יכולה להתקבל התייחסות מחמירה והעלאתו לוועדת משמעת, וועדת מרצים השופטים אותו בעניין ויכולים להחליט על ענישה שתהיה משמעותית עבורו להמשך לימודיו. אם אתם עומדים לפני וועדת משמעת זוהי זכותכם להתייעץ עם עורך דין ועדת משמעת אשר יכול גם לייצג אתכם מול הוועדה.
חשיבות הפניה לעורך דין בנושא
נכון, וועדת משמעת של האוניברסיטה היא עדיין לא בית משפט, וכאשר עומדים בפני וועדת משמעת זהו דין משמעתי ולא דין פלילי. עדיין יש דמיון בין הליכים משמעתיים לפליליים ולדבר יש השלכות על המשך לימודיכם ועתידכם. לכן, זכותכם להתייעץ עם עורך דין ועדת משמעת כדי שיוודא שמתנהל הליך הוגן נגדכם, למשל זוהי זכותכם לעיין בחומר התלונה והראיות, לכך שתהיה חקירה של עדים מטעמכם וכן ייצוג של עורך הדין בפני הועדה. עורך הדין יבחן את נסיבות המקרה ויראה האם יש מקום להגשת בקשה בכתב לגניזת התלונה. כתיבת המכתב בעצמכם עלולה דווקא לתת לחברי הוועדה חומר נוסף לעשות בו שימוש נגדכם כך שיש להתייעץ עם עורך דין ושהוא יגיש את הבקשה בשמכם.
הוועדה החליטה על עונש כבד מדי? ניתן גם לערער
אם לדעתכם החלטת הוועדה אינה מוצדקת, אם הורשעתם למרות שלא ביצעתם את המיוחס לכם, או אם העונש כבד מדי ביחס לעבירת המשמעת שביצעתם, ניתן גם לערער על הדברים גם את הערעור כדאי להגיש בעזרת עורך דין ועדת משמעת אשר יעלה טיעונים משכנעים ויצרף ראיות כמו מסמכים, סרטונים או תמונות אשר מצדיקים את הערעור. גם אם העבירה בוצעה, פירוט ההשלכות של העונש לגביכם וגם התמקדות בכך שזוהי פעם ראשונה שבה אתם מבצעים עבירה מסוג זה יכולים לשנות את פני הדברים.
עו"ד אלון שליכטר מתמה במשפט הפלילי ובתור שכזה מייצג ומייעץ גם לסטודנטים לפני וועדות משמעת. הוא מעניק ללקוחותיו ייעוץ וייצוג מקצועיים ויחס אישי. מוזמנים ליצור קשר.