חוששים מאלימות מהקרובים אליכם ביותר? אל תתמודדו לבד
משפחה אמורה לתת ביטחון לאדם. זוהי המסגרת הקרובה והבסיסית ביותר. לצערנו, דווקא בשל הקירבה והחופשיות יש המנצלים זאת לרעה ומרשים לעצמם להתנהג כלפי בת הזוג או הילדים באופן שלא היו נוהגים בו עם אחרים, באופן אלים או מאיים. הדבר גורם לבני המשפחה האחרים לחשוש דווקא במקום בו הם צריכים לחוש מוגנים ובטוחים. בקשה לצו הגנה היא דרך לתת לאותו אדם שמופנית אלימות כלפיו מעט תחושת ביטחון. מדובר על צו הגנה מפני אלימות במשפחה, כאשר היום כבר ברור שאלימות לא חייבת להיות פיזית, אלא יכולה להיות גם אלימות מילולית וכלכלית.
מה יש לעשות כדי שיוצא הצו?
בקשה לצו הגנה צריכה להיות מוגשת לבית המשפט לענייני משפחה או בית משפט השלום. חשוב לציין שלא חייבת להתקבל תלונה במשטרה כדי שבית המשפט יורה על הוצאת צו הגנה. החשוב הוא לנסח את הבקשה בצורה בהירה וחדה, לנמק היטב את הבקשה. לאחר מכן בית המשפט יזמן אתכם לדיון במעמד צד אחד בלבד: רק אתם, בייצוגו של עורך הדין שלכם, מול השופט. לאחר דיון זה יוצא צו זמני שיופעל באופן מיידי עד קביעת דיון במעמד שני הצדדים שאמור להתקיים עד שבוע לאחר הדיון הראשון. בדיון זה, על עורך הדין שלכם להציג את הדברים בצורה ברורה ומשכנעת עוד יותר ולהתמודד מול טענות הצד השני. לכן יש חשיבות רבה לבחירת עורך דין עם ניסיון רב בהליך זה. יש לציין שתוקף צו הגנה הוא עד שלושה חודשים. לאחר מכן יש להגיש בקשה נוספת כדי להאריכו.
מה יכול לכלול צו הגנה?
הצו שהוצא לאחר הגשת בקשתה לצו הגנה יכול לכלול איסורים שונים, תלוי במידת מסוכנותו של הגורם האלים כלפי מגיש הבקשה והאופן בו באה האלימות לידי ביטוי. אחד האיסורים שישנם ברוב הגדול של המקרים הוא איסור כניסה לדירה ואפילו התקרבות אליה, וזאת גם אם האדם נגדו הוצא הצו הוא בעל הדירה. אם אותו אדם מחזיק נשק, במסגרת הצו יוחרם הנשק. הצו יכול לכלול איסור על יצירת קשר בכל דרך שהיא, במיוחד יצירת קשר שהיא מטרידה או מאיימת.
עו"ד אלון שליכטר מייצג מגישי בקשה לצו הגנה ויש לו ניסיון רב בהליך זה. הגשת הבקשה וכן ייצוג המגיש נעשים באופן המקצועי ביותר. מוזמנים ליצור קשר.