עורך דין פלילי אלון שליכטר

מקצועיות, אמינות וחתירה לניצחון

ליעוץ ראשוני חייגו

054-6762373

משרד עו’’ד פלילי אלון שליכטר

השאירו כאן פרטים או התקשרו 054-6762373

    שימוע פלילי | הודעה לחשוד לפי סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי | יידוע לחשוד

    (61)

    לייעוץ מיידי 24/7
    חייגו 054-6762373

    מדוע ישנה חשיבות להליך השימוע?

    סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982, מקנה לחשוד בעבירת פשע (עבירה שבגינה העונש הינו מעל 3 שנות מאסר), זכות לקבלת הודעה (זכות הידוע), בדבר העברת חומר חקירה בעניינו לרשות התביעה ובדבר זכותו להציג טיעוניו (זכות השימוע), כדי להימנע מהגשת כתב אישום כנגדו תוך 30 יום. הוראה זו אף מעוגנת בהנחיות היועץ המשפטי לממשלה, טיעון לפני הגשת כתב אישום פלילי (שימוע), מספר הנחיה 4.3001 (51.015).

    מדוע ישנה חשיבות להליך השימוע?

    מימושה של אפשרות השימוע, פירושה מתן הזדמנות לחשוד להציג את מלוא הנתונים שבידיו קודם לקבלת החלטה סופית בדבר הגשת כתב אישום על ידי נימוקים משפטיים ועובדתיים, ובכך להימנע מהליך פלילי מיותר בעל השפעות כלכליות ונפשיות.

    יתרונות מרכזיים בהליך השימוע:

    • אי העמדה לדין על ידי סגירת התיק הפלילי (חוסר אשמה, חוסר בראיות, העדר עניין לציבור).
    • הפניית התיק להסדר טיעון, ובכך להימנע מהליך פלילי.
    • השפעה דרמטית בעובדות כתב האישום ובעבירות המיוחסות לחשוד, ובכך "לרכך" את המכה.

    חסרונות מרכזיים בהליך השימוע:

    • חשיפת קו ההגנה במידה ויוגש כתב האישום.
    • ביצוע "מקצה שיפורים" על ידי התביעה בעקבות טענות שעולים בשימוע.

    לסיכום, הליך השימוע הפלילי מהווה אבן דרך חשובה מאוד בהליך הפלילי שננקט כנגדכם, ועל כן מומלץ להסתייע בשירותיו של עורך דין העוסק במשפט הפלילי, וזאת בשל הרגישות הרבה שיש לפעול בהליך זה ולא לשכוח יש 30 יום!

    מכתב יידוע לחשוד

    מקרה לדוגמא: כנגד לקוח המשרד התנהלה חקירה במשטרה בחשד לביצוע עבירה של אינוס, עבירה לפי סעיף 345(א) לחוק העונשין. לאחר חקירתו במשטרה, קיבל הלקוח מכתב יידוע לחשוד לפני הגשת כתב אישום בדבר זכותו לשימוע על פי סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי.

    הלקוח פנה אל משרדנו על מנת שנייצג אותו בהליך זה מול פרקליטות מחוז תל-אביב (פלילי) בבקשה להימנע מהגשת כתב אישום בעניינו. לאחר עיון מעמיק בתיק החקירה פרס משרדנו בפני הפרקליטות את כל הטיעונים הראייתים, המשפטיים כבדי משקל והפנייה לנסיבות האישיות של הלקוח. בעקבות כך, החליטה הפרקליטות להימנע מכתב האישום, לסגור את תיק החקירה ולא להעמיד לדין את הלקוח. יודגש, במידה והיה מוגש במקרה זה כתב אישום כנגדו היה עומד בפני סיכון עונשי גבוהה מאוד, הכולל מאסר בפועל!

    להלן, החלטת הפרקליטות בדבר גניזת התיק:

    לייעוץ מיידי 24/7
    חייגו 054-6762373

     

    האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

    אודות המשרד

    המשרד מייצג באופן יום-יומי עשרות לקוחות בכל הארץ בדין הפלילי והתעבורה, דבר המקנה ניסיון מעשי מול מגוון גורמים. כל תיק שמגיע למשרד נבחן בצורה קפדנית ומדוקדקת, תוך סדר פעולות מיוחד שהוקם לאחר ניסיון רב, דבר המבטיח ייצוג מקצועי מבחינת קבלת כל החומר הרלוונטי, פסיקה רלוונטית למקרה הספציפי, איתור מומחים, בדיקת קווי הגנה אפשריים, הליכי שיקום ועוד.

     

     

     

    ממליצים עלינו

     

    קיבלת מכתב יידוע לחשוד? אנחנו כאן לצידך

    חוק סדר הדין הפלילי, וליתר דיוק סעיף 60א בחוק מרכזי זה, מחייב את גופי התביעה השונים – התביעה המשטרתית, פרקליטות ואחרים – לשלוח לחשוד מכתב המיידע אותו על קבלת חומרי החקירה בעניינו, וזאת כשמדובר בעבירה המוגדרת "פשע". החומרים המועברים מהגוף שהופקד על החקירה, לרוב משטרה אבל גם רשות המיסים או הרשות לניירות ערך, נבחנים על-מנת לקבוע אם יוגש כתב אישום או לא. זוהי נקודת זמן שבה יש הזדמנות להשפיע על ההחלטה: תוך 30 יום ממועד קבלת מכתב יידוע לחשוד, ישנה הזכות לפנות לגוף התביעה עם בקשה כתובה, וכמובן מנומקת היטב, להימנע מהגשת כתב אישום. באופן טבעי זוהי משימה לעורך דין פלילי מנוסה – עו"ד אלון שליכטר.

    מה ניתן לעשות בעקבות מכתב יידוע לחשוד?

    * חשיפה מבוקרת – בקשה להימנע מהגשת כתב אישום מחייבת התנהלות מושכלת במיוחד: מצד אחד יש לשלוף קלפים חזקים כדי לגרום לפעולה הרצויה, ומצד שני ישנו מידע שלא קיים בידי התביעה וחשיפתו עלולה לאפשר לגוף החקירה לערוך מקצה שיפורים ולסגור פרצות בכתב האישום.

    * הסדר טיעון – אופציה נוספת שיכולה להיות דרך הפעולה הנכונה ביותר היא הסדר טיעון: החשוד יודה בעבירות המיוחסות לו, או בחלקן, ובתמורה יזכה לעונש מקל במיוחד. זוהי כמובן משימה לעורך דין פלילי מיומן.

    * סגירת תיק בעילה נכונה – כשהמטרה היא סגירת התיק מבלי להגיש כתב אישום, ישנם מקרים שבהם חשוב להתייחס גם לעילת הסגירה. עילת "היעדר אשמה פלילית" מוחקת גם את הרישום המשטרתי, כך שהאדם לא חשוף לשום נזק בעתיד.

    תגובה מהירה ומדויקת

    כדאי לדעת שלעיתים נשלח מכתב יידוע לחשוד ולאחריו עוד אחד, כשבכל מקרה נדרשת כאמור תגובה מהירה ובוודאי שאחרי מכתב יידוע שני. כמו כן ישנם מצבים שבהם נשלח מכתב היידוע גם לחשוד בעבירות מסוג "עוון" (שהעונש עליהן קל יותר – עד 3 שנות מאסר), וגם במקרה כזה רצוי לפנות מיד לעורך דין. עו"ד אלון שליכטר הוא עורך דין פלילי מנוסה שאמון על התנהלות מול גופי התביעה השונים במטרה למצות את זכויות החשוד, למנוע הגשת כתב אישום ולחסוך לאדם את החוויה הקשוחה של משפט פלילי.

    054-6762373 WhatsApp