חנינה מהנשיא
לייעוץ מיידי 24/7
חייגו 054-6762373
מי יכול להגיש בקשת חנינה מהנשיא?
כל אדם אשר נושא רישום פלילי, יכול להגיש בקשת חנינה, אך כמובן יש להביא בחשבון מספר נתונים טרם הפנייה לנשיא. ראשית, כדי לדעת במדויק מהו הרישום הפלילי יש להוציא תדפיס רישום פלילי, שאותו ניתן להוציא מכל תחנת משטרה בעמדה האישית (מומלץ לבדוק טלפונית מראש שהעמדה קיימת בתחנה), יחד עם תעודת זהות.
שנית, במידה וטרם ביצעתם או שאתם במהלך ביצוע העונש אשר נגזר עליכם, מומלץ להמתין, שכן מוסד החנינה אינו מהווה ערכאה שיפוטית נוספת ולכן רוב הבקשות מסוג זה נדחות בשל סיבה זו, ורק בנסיבות חריגות מאוד טענה בקשה בשלב זה בחיוב.
במידה ועברו מספר שנים מההרשעה, בהחלט יש לשקול הגשת בקשת חנינה לנשיא המדינה. כמובן על הבקשה להיות מנומקת ומנוסחת בצורה מיטבית, המקיפה את שלל הנסיבות של ההרשעה, נסיבות החיים של מבקש חנינה יחד עם מסמכים רלוונטיים, ולכן מומלצת התייעצות מוקדמת עם עו"ד פלילי אשר עוסק בתחום החנינה לנשיא המדינה.
כמה זמן לוקח תהליך חנינה מהנשיא?
מענה לפונה בבקשת חנינה לנשיא המדינה אינו הליך קצר ובממוצע לוקח כ-6 חודשים, שכן הבקשה עוברת בין מספר גופים עד שהיא מגיעה ללשכתו של נשיא המדינה, מכאן גם החשיבות להמצאת כל העובדות, הנסיבות והמסמכים הרלוונטיים ובמקרים דחופים הבקשה.
למה צריך למחוק רישום פלילי?
רישום פלילי הוא "כתם" המלווה אנשים אשר הורשעו ונושאים אותו עמם זמן רב בחייהם הבוגרים, על אף שלפעמים מדובר באירועים שקרו לפני זמן רב ומהווים חסם כמעט אוטומטי בקבלה למקומות עבודה ולעסוק במקצועות חופשיים, כגון: תיווך, עריכת דין, נהג מונית, אדריכל חשמלאים ועוד. כמו כן, הם יהיו גם מוגבלים בהוצאת רישיונות למיניהם לרבות רישיון נשק, הוצאת ויזה ואשרות עבודה לחו"ל, גישה למכרזים, תפקידים במגזר הציבורי ועוד.
מהי הנפקות של מחיקת רישום הפלילי?
אדם שרישומו הפלילי נמחק, יכול לומר כי אינו בעל עבר פלילי, ומעולם לא הורשע. כמו כן, בהתאם לחוק, מידע על רישום פלילי שנמחק לא יועבר מהמשטרה לגופים אחרים. ישנו רק מספר גופים מצומצם שזכאי לראות רישום פלילי לאחר מחיקה (משטרת ישראל, השב"כ, מצ"ח והמחלקה לביטחון שדה).
חנינה על ידי נשיא המדינה, למעשה גורמת לפתיחת "דף חדש" והגורמים שזכאים לקבלו אינם יהיו זכאים יותר לקבל מידע עליו ואף לא יהיו זכאים לקחת אותו בחשבון ובמידה והרישום הפלילי נמחק גם תוכלו להצהיר שמעולם לא הורשעתם.
מומלץ ליצור קשר עם משרדנו של עו"ד פלילי אלון שליכטר, אשר יערוך עבורכם בקשה מנוסחת ומנומקת בעלת מסמכים שיתמכו בבקשה, ויביא למחיקה או קיצור תקופת המחיקה, כדי שתוכלו לפתוח "דף חדש". יש לקחת בחשבון, כי במידה שהבקשה נדחית, ישנה תקופה של חצי שנת המתנה להגשה חוזרת של הבקשה.
ככלל, אדם שהורשע זכאי להגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה, במטרה שיחון ויימחק את הרישום הפלילי שלו. הגשת בקשת חנינה לנשיא המדינה היא זכות ששמורה לכל אדם, אך בשביל להגיש אותה יש לעמוד בכללים מסוימים.
לפני שנסביר כיצד מגישים בקשת חנינה לנשיא המדינה ומתי אפשרי להגיש בקשה שכזו, חשוב להדגיש, כי על מנת להגיש אותה מומלץ לפנות לעו"ד פלילי אשר ינסח את הבקשה בצורה רהוטה וינמק אותה. עורך דין פלילי מנוסה יודע להעריך מתי מומלץ להגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה ואיך תהיה הצורה הנכונה ביותר. שימו לב! אם הבקשה לא מוגשת בזמן הנכון או בצורה נכונה, רבים הסיכויים שהיא תידחה.
כיצד ומתי מגישים בקשת חנינה לנשיא המדינה?
תחילה נסביר, כפי שאפשר לראות, האדם היחידי שיכול לקבל בקשת חנינה ולאשר אותה הוא נשיא המדינה, זו אחת הסמכויות שלו. בעקרון, הוא יכול לעשות זאת בלי קשר לדעת מומחים, אך לרוב הוא התייעץ עם אנשי מקצוע, כולל משפטנים בשביל לוודא שאכן יש סיבה להורות על מחיקת הרישום הפלילי. הנשיא יכול גם לקבוע שלא לקבל בקשת חנינה אף על פי שמשרד המשפטים כן המליץ להעניק אותה. זו סמכותו של הנשיא כיצד לנהוג.
בקשת חנינה יכולה להיות מוגשת אך ורק על ידי האדם או בני משפחתו מדרגה ראשונה או עו"ד מטעמו. בעת הגשת הבקשה, בדרך כלל ישנה הבעת חרטה על מעשיו ולהבטחה שלא יחזור על כך שנית. הנשיא יכול להחליט האם הבטחה וחרטה זו, אכן אמיתית. חשוב לומר עוד, שלא ניתן להגיש בקשת חנינה אלא אחרי תקופת מסוימת.
חשוב לומר, במקרים בהם בוצעה עסקת טיעון, גדלים הסיכויים שהנשיא לא יקבל את בקשת החנינה מהטעם הפשוט, שגם כך עסקאות טיעון מפחיתות באופן משמעותי את העונש. עם זאת, זה לא גורף. ייתכן ולאור המקרה, גם אחרי עסקת טיעון יחליט הנשיא לקבל בקשת חנינה שהוגשה אליו.
מלבד הגשת בקשת חנינה לנשיא המדינה למחיקת רישום פלילי ישנו גם סמכות לנשיא סמכות לחון בסוגי חנינות נוספות, למשל, הקלה בעונשי מאסר בבית הכלא, קיצור תקופת הפסילה של רישיון הנהיגה, הקלה בקנסות שנתנו על ידי בית משפט וקציבת מאסרי עולם.
כמו כן, לנשיא יש סמכות להעניק חנינה כללית, זו חנינה שניתנת בעיקר בימים חגיגיים לקבוצות גדולות של אסירים. לרוב מדובר על אסירים בעבירות פשוטות וקלות.
צריך לומר, כתיבת בקשת חנינה היא לא דבר פשוט, יש לבדוק את הרקע של מגיש הבקשה, כתב האישום, גזר הדין מסמכים רלוונטיים וכו'.
מוסד החנינה הוא מאוד חשוב לכינונה של חברה בריאה, שכן לצד ענישה החברה צריכה להיות מסוגלת לחון על אלה שחטאו גם אם הם ביצעו עבירות קשות. יצוין, כי הרישום הפלילי נותר זמן רב לאחר הרשעה ולמעשה פוגע באנשים נורמטיביים רבים שביצעו עבירות לפני שנים רבות והיום עומד להם כמכשול בקבלה למקומות עבודה, הוצאת אשרות ועוד.
לייעוץ מיידי 24/7
חייגו 054-6762373
אם אתם מחפשים עו"ד פלילי מנוסה בייצוג חנינה לנשיא, זה הזמן לפנות אלינו ולהשאיר את העבר מאחור ולפתוח דף חדש. משרדו של עו"ד אלון שליכטר ישמח לעמוד לרשותכם בכל נושא ובכל עניין. צרו איתנו קשר עוד היום והצוות שלנו יקבע איתכם פגישה בהקדם.
האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.